פינת המתכון - עצמאות 2008

   

 

אל מעבר לאופק

  חדשות כלים וטיפים: למנהל, ליזם, למנכ"ל ולבעלים - | אסטרטגיה | ניהול | שיווק | כספים | - אפריל 2008      הרשמה !

                                       

פינת המתכון                                                                                                                                             

 

 והפעם בפינת המתכון: המנגל
 מהו מנגל? 
איך "למנגל" כהלכה ?
רעיונות וטיפים לממנגל המתחיל והמתקדם

 

            

 והפעם בפינת המתכון: המנגל

 

כבר משחר ימי ההסטוריה, למד האדם הקדמון כי בשר צלוי טעים יותר מבשר חי.
לרגל יום העצמאות ו"חג המנגל" הלאומי - מדור מיוחד

מהו המנגל ?

המנגל (בעברית צחה - אסכלה) הוא אחת משיטות הבשר האהובות ביותר.

מוכרים 3 סוגי מנגל על יתרונותיהם וחסרונותיהם:

מנגל הפחמים: המוכר והנפוץ ביותר, זול, קל ולטענת רבים בעל הטעם הטוב ביותר,
                      עם זאת לוקח הרבה זמן להכינו, הוא "מעשן" הרבה ומצריך מיומנות בהכנת בשר
                      מסקנה: זה המנגל האמיתי - למנגליסטים האמיתיים. . .

מנגל גז: נוח יחסית לתפעול, מאפשר פיזור חום אחיד, נקי יחסית, עדיין יש טעם "מעושן",
             עם זאת יקר ביותר, כבר ואינו נייד. 
             מסקנה: פשרה אפשרית לברביקיו ביתי.

מנגל חשמל: נוח מאוד לתפעול, חום אחיד ביותר, ניתן להכנה בתוך הבית
                   עם זאת - זה מנגל זה ?!.... פחות נוח לניקוי, לשימוש בבית בלבד, אין "טעם"
                   מסקנה: לשימוש בדוחק רב על תקן מנגל...

 טיפים למנגל:

  • בשר טוב - אבן היסוד הראשונה הוא בשר טוב - מומלצים יחסים טובים עם הקצב
     
  • מרינדה - ניתן להכין מרינדה באופנים שונים אך כלל המפתח הוא פשוט:
    שילוב של שמן ונוזל טעם כלשהו (לימון, צ'ימיצ'ורי, יין, תפוזים, סויה, קולה.....) ותבלינים.
    יש להשהות בנוזל כמה שעות - ורצוי לילה שלם. אין להשתמש במרינדה לבשר איכותי
    (סטייק אנטריקוט לדוגמה.....)
     
  • צולים על גחלים לוחשות (אפורות) בלבד ! - אחרת הבשר יהיה שרוף מבחוץ - ונא מבפנים
     
  • להתחיל את המנגל 2-3 שעות לפני שמתחילים לאכול ! -
    כנובע מסעיף קודם יש להמתין שכל הגחלים יהפכו אפורות - וזה לוקח זמן !
     
  • לא לנפנף ! - רעה חולה היא לקבל סטייק מאופר (מלא באפר).
    איך תזהה מישהו שחושב שהוא מבין בבשר (אבל בפועל הוא לא...) ?
    מישהו שכל הזמן עומד ומנפנף !
    למען הסר ספק: מנפנפים רק בהתחלה (עד שהאש "תתפוס"), 
    ופעם אחת לפני ששמים את הבשר (כדי להעיף אפר החוצה) - וזהו !
    ייהרג ובל יעבור: לא מנפנפים כשיש בשר על הרשת בכל מקרה !
     
  • איך מדליקים נכון מנגל ?  בדיוק כמו שאי אפשר להדליק בול עץ ישירות עם גפרור
    (בלי "להציף" בחומר דליק) - כך העיקרון הוא "מדורה מתחזקת" - בונים "מדורה קטנה"
    מזרדים וענפים קטנים - כשהאש תופסת - מוסיפים ענפים מעט יותר גדולים -
    ורק אז את הפחמים - גם יותר מהיר, וגם ללא כימיקלים !
     
  • שיפודי עץ - יש לטבול במים כ 1/2 שעה עד 1 שעה לפני השימוש - גם לא יישרפו,
    וגם יוסיפו טעם טוב
     
  • לשמן את הרשת לפני הנחת הבשר (טריוויאלי אך חשוב !)
     
  • הופכים פעם 1 בלבד ! - מחכים שהבשר יתחיל "להזיע" - והפעים פעם 1 וזהו
     
  • ממליחים רק אחרי הצלייה ! (שוב - אם תראו אדם שממליח את הבשר על הגריל -
    אין הוא מבין בבשר ! - הצילו את הסטייק !)
      
  • לא דוקרים את הבשר - לא בסכין, ולא במזלג ! - הניחו לו לנפשו והפכוהו פעם 1 בלבד.
    ניתן לבדוק פעם 1 אם הבשר "עשוי" גם מבפנים - אך לא יותר.
      
  • ניתן להבריש את הבשר בעודו על הגריל במרינדה לשמירה על עסיסיות
      
  • רוצים לשמור על טעם מעושן ועסיסי גם במנגל זול ? - כסו את המנגל בתבנית הפוכה
    פשוטה מאלומניום להשגת אפקט של גריל סגור
      
  • רוצים מנגל חד פעמי פשוט ? - השתמשו ב3-5 תבניות אלומיניום חד פעמיות
      
  • טיפים נוספים לעישון - הוסיפו קליפות עץ אקליפטוס/הדרים או צמחי תבלין מה שיעניק
    ארומה מיוחדת לבשר
       
  • ירקות, פירות ושאר ירקות... - ניתן בשלב הכנת המנגל לשים תפוחי אדמה באלומניום
    (כמו בל"ג בעומר ), על הגריל ניתן לצלות (ישירות/בשיפודים /בנייר אלומיניום), ירקות ופירות
    שלמים או פרוסים למעשה כמעט כל פרי או ירק - עשו נסיונות חופשי ! 
    מומלצים: בצל, גמבה, קישואים, חצילים (בונוס - לא מלכלך את השיש או הכיריים...),
    שום ! (נסו שיני שום עם כמה טיפות שמן זית בנייר אלומיניום לכמה דקות),
    תירס (אותו יש לטבול לפני להרבה זמן בדלי מים) ונסו גם פרוסות תפוח-עץ !
      
  • החזיקו בקבוק מים בצד - גם לכבות אש משתוללת, וגם לשתייה ולניקוי ידיים.
      
  • אין חובה לקנות את כל הסטים למנגל - אך מלקחיים טובות ממתכת הם המינימום הנדרש
       
  • לסיום - כסו את תחתית הפינג'אן בנייר אלומיניום (כדי לנקות בקלות אח"כ) ושימו ישירות על הגחלים
    לקפה של אחרי (ניתן גם להכין כך בשלב הכנת המנגל)

 

     יש לכם טיפים נוספים ?

     הוסיפו את הערותיכם ורעיונותיכם - והרשימה תתעדכן !

 
   

 

        


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב