אופק ייעוץ עסקי - קבוצת אופק - פינת המתכון - פסח 2008
   
 

אל מעבר לאופק

  חדשות כלים וטיפים: למנהל, ליזם, למנכ"ל ולבעלים - | אסטרטגיה | ניהול | שיווק | כספים | - אפריל 2008      הרשמה !

                                       

פינת המתכון                                                                                                                                             

 

 והפעם בפינת המתכון: מצה 
 מהי מצה ? 
מה עושים איתה ?
איך לא להיתקע שוב בסוף החג עם ערימות של מצות ?
והפעם - אוסף מתכוני מצה.....

 

            

 והפעם בפינת המתכון: מצה 

 

לארוחות בוקר קלות - 'קורנפלקס' מצות, 'מצה-בריי' נצחי, שאי אפשר בלעדיו, 'פיצה- מצה' ו'מצה-טוסט'.

'קורנפלקס' מצות

החומרים:
1 מצה לכל סועד
חלב
פתיתי שוקולד/שקדים טחונים/אגוזים/צימוקים/תפוחי עץ מיובשים

אופן ההכנה:
שוברים את המצה לחתיכות קטנטנות, מוסיפים חלב ומשדרגים עם כל תוספת העולה על דעתכם.

מצה-בריי

החומרים:
4 מצות
2/3 כוס מיץ תפוזים
3 ביצים
מלח ופלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
שוברים את המצות לחתיכות קטנות, מוסיפים את המיץ ומשהים למשך כ- 10 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומטגנים משני הצדדים. *למתכון חלבי - ניתן להשרות את המצות בחלב.

*לשדרוג ניתן להוסיף גבינה צהובה, מלוחה, פטריות.

פיצה-מצה (מתכון חלבי)

החומרים:
2 מצות
8-6 פרוסות גבינה צהובה
2 כפות רסק עגבניות
זיתים, פטריות, בצל
אורגנו

אופן ההכנה:
תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות.

חותכים בזהירות כל מצה לרבעים שווים בגודלם.

מורחים רסק עגבניות, מניחים את הגבינה הצהובה ומקשטים באחת התוספות, מפזרים מלמעלה אורגנו ואופים בתנור בחום גבוה, עד להתכת הגבינה.

מצה-טוסט (מתכון חלבי)

החומרים:
2 מצות
8-6 פרוסות גבינה צהובה
2 כפות קטשופ

אופן ההכנה:
תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות.

חותכים בזהירות כל מצה לרבעים שווים בגודלם.

על כל "רבע" מורחים קטשופ ומניחים פרוסת גבינה.

מכסים ב"רבע" נוסף ומניחים ע"ג נייר אפיה ב'טוסטר משולשים', עד להתכת הגבינה.