לארוחות בוקר קלות - 'קורנפלקס' מצות, 'מצה-בריי' נצחי, שאי אפשר בלעדיו, 'פיצה- מצה' ו'מצה-טוסט'.
'קורנפלקס' מצות
החומרים:
1 מצה לכל סועד
חלב
פתיתי שוקולד/שקדים טחונים/אגוזים/צימוקים/תפוחי עץ מיובשים
אופן ההכנה:
שוברים את המצה לחתיכות קטנטנות, מוסיפים חלב ומשדרגים עם כל תוספת העולה על דעתכם.
מצה-בריי
החומרים:
4 מצות
2/3 כוס מיץ תפוזים
3 ביצים
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
שוברים את המצות לחתיכות קטנות, מוסיפים את המיץ ומשהים למשך כ- 10 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומטגנים משני הצדדים. *למתכון חלבי - ניתן להשרות את המצות בחלב.
*לשדרוג ניתן להוסיף גבינה צהובה, מלוחה, פטריות.
פיצה-מצה (מתכון חלבי)
החומרים:
2 מצות
8-6 פרוסות גבינה צהובה
2 כפות רסק עגבניות
זיתים, פטריות, בצל
אורגנו
אופן ההכנה:
תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות.
חותכים בזהירות כל מצה לרבעים שווים בגודלם.
מורחים רסק עגבניות, מניחים את הגבינה הצהובה ומקשטים באחת התוספות, מפזרים מלמעלה אורגנו ואופים בתנור בחום גבוה, עד להתכת הגבינה.
מצה-טוסט (מתכון חלבי)
החומרים:
2 מצות
8-6 פרוסות גבינה צהובה
2 כפות קטשופ
אופן ההכנה:
תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות.
חותכים בזהירות כל מצה לרבעים שווים בגודלם.
על כל "רבע" מורחים קטשופ ומניחים פרוסת גבינה.
מכסים ב"רבע" נוסף ומניחים ע"ג נייר אפיה ב'טוסטר משולשים', עד להתכת הגבינה.