אופק ייעוץ עסקי - קבוצת אופק - matkon_1008

   

 

אל מעבר לאופק

  חדשות כלים וטיפים: למנהל, ליזם, למנכ"ל ולבעלים - | אסטרטגיה | ניהול | שיווק | כספים | - להרשמ !   

                                       

פינת המתכון                                                                                                                                             

 

      

תפוחים אפויים במיקרוגל:
והיום בפינת המתכון נלמד להכין תפוחים אפויים במיקרוגל 


תפוח עץ הינו מהפירות החביבים על כמעט כולם.
תפוח העץ מעבר להיותו בריא וטעים, הינו קל להכנה, קשה מאוד "לקלקול" וחובב אפייה. 
כמו כן הוא "משתדך" היטב הן לסוכר, הן לדבש והן לקינמון.

ולכן אין זה מפתיע לדעת כי לאורך ההסטוריה, וכמעט בכל המטבחים, מצא עצמו תפוח
העץ
בדרך זו או אחרת במחלקת הקינוחים, כבר משחר ימי ההיסטוריה.

ישנה אף סברה (שלצערינו טרם נמצא לה תימוכין), כי בארוחה המפורסמת (!)
שנערכה והוגשה לכבודו של לואי ה-14 ע"י מאדאם לה שנסאליה
(Madame Le Chanceliere), בתפריט של 5 מנות (בצירופי גיוונים של 
"8/16" (לכל מנה (!) ) וב 24 ווריאציות (!) במנה החמישית והאחרונה) בשנת 
 1656 (המהווה אגב נקודת ציון משמעותית בכל "תורת התפריט" בעידן המודרני),
אחת מהווריאציות למנות האחרונות (מתוך 3 כפול 24 סוגי מנות אחרונות...)
הייתה תפוחים אפויים בדבש.
 
מנת התפוחים האפויים בדבש הינה מנה פופולרית מאוד ולה גרסאות רבות, חלקן
איזוטריות למכביר,
(ואף ניתקלתי בתפוחים אפויים בדבש ברוטב אלמנד (שאף הוא
כבשאמל מארבעת רוטבי האם של המטבח הצרפתי הקלאסי - ואף לו נקדיש פינה
מתי שהוא בעתיד...)

בגרסה שלפנינו, נערוך גרסה מעט שונה מהגרסה הקלאסית המקובלת,
אשר לרוב הכוללת מספר שלבים, ואפיה בתנור, גם הפעם ע"י עריכת מספר
שינויים: והראשון שבהם הוא השימוש במיקרוגל ביתי, ללא צמצום רטבים,
ללא יצירת קרמל במחבת (תהליך הגורם למפחי נפש רבים וריח שרוף במטבח),
ללא קירמולים למיניהם וזאת לטובת קהל קוראינו העייף וודאי מטרחות החג.,
ולכן כדרכנו בקודש: גרסה קלה יותר, מהירה יותר,נוחה יותר,  ועצלנית יותר (!):

    

תפוחים אפויים במיקרוגל:  

המצרכים:

  • תפוחים מכל סוג שהוא (הצהובים חביבים עלי יותר) - וכן - אפשר גם את "העייפים" שבהם
  • צימוקים, שקדים, אגוזים, פירות יבשים - וכל מה שנשאר מט"ו בשבט
  • סוכר (רצוי חום)
  • דבש 
  • קצת מיץ לימון
  • תבלינים: קינמון, ציפורן וכל מה שנראה לכם שהולך טוב עם מתוק
      
     

ההכנה:

מגלענים את התפוחים (המהדרין עם כף פריזאית ויותירו את תחתית התפוח שלמה,
אנחנו "העמחה" - נחורר לכל האורך וכך "נרוויח" גם מזרקה יפה (פרטים בהמשך...)  

למלא את התפוחים בצימוקים ופירות יבשים. 

בקערה גדולה מספיק לכל התפוחים שנרצה בשכבה אחת (לא בקומות),
לשים מים רותחים עד  1/2 מגובהו המשוער של התפוח (יש הטוענים שכדאי לכסות אותו לחלוטין)

להוסיף לפי הטעם סוכר, דבש, אם רוצים גם קרמל ואת התבלינים (בזהירות עם הציפורן -
שיש לו טעם דומיננטי) ולהמיס הכל   

לסדר את התפוחים בקערה בשכבה אחת כשהחורים כלפי מעלה  

לשים בעוצמה גבוהה ל 5-10 דקות (בד"כ 8 דקות)  

תו"כ התהליך נוכל לראות "מזרקה" מתוך התפחים שאם הגזמנו בכמויות - תטנף אח"כ להפליא את המיקרו !
 

הגשה:

חם לצלחת, או קר מהמקרר (טעים בכל מקרה)

    

דגשים:

אפשר לשחק ביחס הנוזלים-דבש/סוכרים, בין מים דלילים ומתוקים, לסירופ סמיך (מידיי !) הנוטה להישרף!

    

גיוונים:

ניתן להגיש חם או קר. (ניתן גם להגיש חם עם כדור גלידה מעל )

ניתן להוסיף טעמים ותבלינים (מעבר לקינמון), ואף רטבים (רוטב יין, רוטב "שאריות ריבה", ריבת חלב, וכ"ד...)
   

בתיאבון !